Родният ни участник на европейското първенство в малък басейн в Казан (Рус) Антъни Иванов остана на стотни от бронзовия медал в дисциплината 200 м бътерфлай.

Българинът завърши на 4-то място, като 12 стотни го разделиха от третия – Егор Павлов (Русия). Нашият плува за 1:51,93 мин, което е само с 10 стотни по-слабо от държавния му рекорд.

Европейски шампион стана Алберто Разети (Италия), който поднесе изненадата, побеждавайки фаворита и световен рекордьор на 50-метров басейн в дисциплината Крищоф Милак.

По-късно тази вечер 22-годишният търновец се бори за място във финала и на 50 м бътерфлай. В сериите той спря хронометрите на 23,14 сек. Предишното му върхово постижение бе от световното в Ханчжоу (Китай) през 2018 г. – 23,42 сек.

Времето донесе на Иванов място на трети полуфинал в Казан, макар за това да помогна малко и късметът. Антъни бе с 20-и резултат на спринтовата дисциплина, но преди него по трима представители имаха Нидерландия, Русия и Италия.

На полуфиналите обаче можеха да плуват само по двама от една държава. Така Иванов стана първа резерва, но отказ на чеха Ян Сефел му осигури място в топ 16.